Qytetarët e Lipjanit falin xhumanë në borë dhe në temperatura -3 gradë

Kur temperaturat në vendin tonë janë sjellur nga -1 gradë dhe -3 gredë, besimtarët e komunitetit myslimanë në Lipjan kanë falur namazin e Xhumasë në ambient të hapur, pavarësisht temperaturave, shkruan Insajderi.

Përveç temperaturave të ftohta, besimtarët kanë sfiduar edhe borën e pa ndërprerë. Ata kanë vazhduar kryerjen e obligimit  fetar – faljen e namazit.

Kështu shihet edhe në një video që është publikuar në rrjetin social Facebook. Shihen qytetarët teksa falën në ambient të hapur, teksa poshtë këmbëve të tyre gjenden vetëm disa copa të tepihëve.