ORA: midis hobit dhe pasioneve, njeriu merr kohën e tij mbrapsht

Nëse është e vërtetë se këpucët zbulojnë personalitetin e nje personi, edhe oret nuk janë të ndryshme. Të çmuara dhe ekskluzive ose praktike, klasike dhe elegante ose më të ndjeshme ndaj modës së momentit, lajmet e fundit per oret nxjerrin në pah një prirje të theksuar për të pasqyruar dhe shoqëruar pasionet dhe hobet, e atyre që zgjedhin t’i vënë ato, duke siguruar gjithashtu funksione specifike. Jo hollësi të parëndësishme, sidomos për ata që kërkojnë ide për një dhuratë të veçantë …

Nuk jane vetem objekte kulti. Trendet më të fundit gjithashtu shohin një kthim gradual të modeleve më të dashura të orëve ikonike, të tilla si ato të festave në ekranin e madh dhe që e kanë lidhur emrin e tyre me personazhe nga bota e kinemasë dhe sportit. Ose ato që duhet të konsiderohen si vepra arti, krijime skulpturore që rezultojnë nga bashkëpunimi me artistë ose të lindur nga partneritete të shkëlqyera.

Materialet janë hi-tech dhe jo-konvencionale, rezultat i hulumtimeve dhe kombinimeve të reja të materialeve të ndryshme. Ashtu si qeramika e plazmës, e cila e bën këtë lloj te mos gervishet. Të forta, lindur për aventurë, ato përzihen në mënyrë të përkryer me pasionet si ato që lidhen me muzikën dhe sportet dhe shoqërojnë disiplinat e ndryshme te sporteve, siç janë praktikat vrapuese dhe ato në natyrë. Sportwatches përdorin sisteme të sofistikuara të navigimit, shumë-satelitore, busulla elektronike, harta dhe GPS. Dhe na lejojne, për shembull, të jemi në gjendje të ruajmë muzikën e preferuar në kujtesë ose të ndjekim shfaqjet në gara motorike direkt nga tribunat.