Në kujtimin e muslimanëve të vrarë në xhirimin e xhamisë së vitit 2017

Në kujtimin e muslimanëve të vrarë në xhirimin e xhamisë së vitit 2017, një student kanadez i shkollës së mesme ka palosur 6,000 vinça origami në një hartë botërore si një copë arti dedikuar viktimave, njoftoi CBC më 31 janar.

Pjesa e artit e krijuar nga Arthur Thompson de la Chenelière ishte për viktimat e shfaqura në Université Laval.

Kështu, djali 16-vjeçar bëri 6,000 vinça për gjashtë viktimat muslimane; një mijë për secilën prej gjashtë viktimave. Ai përfshiu dëshirat e tij në frëngjisht dhe në arabisht.

“Shpresoj që të gjithë të kujtojnë ngjarjet e dhunshme si ai i 29 janarit 2017, për të siguruar që ajo të mos ndodhë më kurrë”, është një nga dëshirat “, dhe shpresoj se të gjithë në botë mësojnë ta duan dhe respektojnë njëri-tjetrin”.

Dy vjet më parë, një armëmbajtës i vetëm kanadez hapi zjarr në një xhami në Quebec City në mbrëmjen e 29 janarit 2017, duke vrarë gjashtë dhe duke plagosur 19 besimtarë.