“Britania e Madhe” në thellësi shfaq më shumë territore se ato të sotshmet,dhe tregon okupatorët e vërtet!

Nëse ukupatorët përkufizohen në bazë të teritoreve të ngërthyera në nje identitet,atëherë okupatorët e vërtetë dalin të jenë Britanezët.Në fillim të  zgjerimit të territoreve të saj,Britania kishte vetëm pjesën jugore të ishullit Britanik,kryesisht Stonehenge dhe disa vende tjera me pak rëndësi.Territoret e saj masovikisht filluan të zgjerohen ne vitet 1800 dhe në vitin 1920 arritën kulminacionin e zgjerimit të tyre.Me këtë,Britanezët arritën te impaktivizohen në të gjithë botën.Ata instaluan gjuhën,vlerat,dhe kulturën e tyre në botë për ta bërë më të lehtë procesin e tregtisë në gjitha drejtimet e botës.

Gjatë zgjerimit të territoreve në drejtim lindor,lindje të mesme dhe Egjipt,hasën në barrikadë “Perandorinë Osmane”.Me politikat e tyre,Britanezët arritën t’a neutralizojnë ndikimin dhe forcën e Osmanëve në këto drejtime,dhe më tej t’a kristalizojnë tërësisht.

Perandoria Britaneze rangohet e para në listë si më e madhja nga territoret,duke zënë 26.35% hapsirë në Tokë,dhe më me ndikim gjeneral.

Kanadë,Australi,Zelandë e Re,Indi,janë vendet ku qartë vërehet ndikimi i regjimit Britanez.Më këtë analizë,në bazë të kriterit “sa më shum territor,aq më okupator i ashpër” Britanezët dalin të tillë.